Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(45)
Forma i typ
Książki
(45)
Poradniki i przewodniki
(12)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(4)
Proza
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(98)
wypożyczone
(5)
nieokreślona
(2)
Placówka
6-go Sierpnia 23 (W34)
(24)
ZWM 5 (W45)
(13)
Koński Jar 10 (W109)
(9)
Nugat 4 (W112)
(12)
Braci Wagów 1 (W127)
(11)
Wasilkowskiego 7 (W128)
(10)
Kłobucka 14 (W135)
(10)
K.E.N. 21 (W139)
(12)
Lachmana 5 (Czytelnia Naukowa do wypożyczania)
(2)
Barwna 8 (BD9)
(1)
Wasilkowskiego 7 (BD7 Czytelnia)
(1)
Autor
Seghi, Aleksandra
(6)
Capponi-Borawska, Tessa (1959- )
(4)
Chojnowski, Karol
(2)
Eco, Umberto (1932-2016)
(2)
Fort, Matthew (1947- )
(2)
Grzywna-Tunk, Grażyna
(2)
Kostioukovitch, Elena (1958- )
(2)
Kozak, Krystyna (1961- )
(2)
Wolańska, Ewa
(2)
Armstrong, Diana G
(1)
Artusi, Pellegrino (1820-1911)
(1)
Bardi, Carla
(1)
Barnhurst, Noel
(1)
Bertonasco, Larissa (1972- )
(1)
Brunetti, Ilaria
(1)
Bulikowska, Maria (1987- )
(1)
Caprari, Małgorzata
(1)
Carluccio, Antonio (1937- )
(1)
Carreiro, Suzanne
(1)
Cesari, Luca (1984- )
(1)
Cichocka, Ewa
(1)
Contaldo, Gennaro (1949- )
(1)
Czekaj-Grochowska, Justyna
(1)
De Blasi, Marlena (1952- )
(1)
De Mori, Lori
(1)
DeWitt, Dave (1944- )
(1)
Drewniak, Mirek
(1)
Drotkiewicz, Agnieszka (1981- )
(1)
Durnowska, Małgorzata
(1)
Dywan, Agnieszka
(1)
Dèttore, Mariapaola
(1)
Elon, Beth
(1)
Galaverni, Paola
(1)
Gaudry, François-Régis (1975- )
(1)
Gioffré, Rosalba
(1)
Guatteri, Fabiano
(1)
Górecka, Barbara (tłumaczka)
(1)
Hesko-Kołodzińska, Małgorzata
(1)
Holuigue, Diane
(1)
Jackowicz, Jan
(1)
Jankowska, Dobromiła
(1)
Jankowska-Buttitta, Małgorzata K
(1)
Jóźwiak, Bożena
(1)
Kieżun, Bartek (1976- )
(1)
Korowaj, Małgorzata
(1)
Król, Marta (1977- )
(1)
Kłodecki, Mateusz
(1)
Lanza, Marco (1957- )
(1)
Lawson, Nigella (1960- )
(1)
Lawson, Tracey
(1)
Lowe, Jason
(1)
Mahjar-Barducci, Anna (1982- )
(1)
Malina, Dorota
(1)
McLoughlin, Marlene
(1)
Oliver, Jamie (1975- )
(1)
Pezzelli, Peter (1959- )
(1)
Pierini, Alessandra
(1)
Płonczyński, Maciej
(1)
Rokicka, Alicja (kucharz)
(1)
Rost, Małgorzata (1985- )
(1)
Rowińska-Januszewska, Barbara
(1)
Serkowska, Hanna
(1)
Skarbińska, Alicja
(1)
Skarżyńska, Katarzyna
(1)
Smulko, Jadwiga
(1)
Solier, Stephane
(1)
Szwedkowicz-Kostrzewa, Magdalena
(1)
Terry, Chris
(1)
Tinslay, Petrina
(1)
Torresan, Barbara
(1)
Toselli, Barbara
(1)
Viestad, Andreas (1973- )
(1)
Weksej, Aleksandra
(1)
Williams, Chuck (1915- )
(1)
Zasieczna, Bożena
(1)
Zasieczny, Przemysław
(1)
Zychowicz, Elżbieta
(1)
Łapiński, Paweł (1985- )
(1)
Ściborowska-Wytrykus, Danuta
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(7)
2010 - 2019
(30)
2000 - 2009
(8)
Okres powstania dzieła
2001-
(15)
1901-2000
(2)
1801-1900
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(45)
Język
polski
(45)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(3)
Literatura amerykańska
(2)
Literatura włoska
(1)
Temat
Kuchnia włoska
(42)
Kucharstwo
(5)
Kultura stołu
(5)
Capponi-Borawska, Tessa (1959- )
(3)
Fort, Matthew (1947- )
(2)
Makaron
(2)
Turystyka kulinarna
(2)
Amerykanie za granicą
(1)
Anglicy za granicą
(1)
Armstrong, Diana G.
(1)
Bertonasco, Larissa (1972- )
(1)
Capponi (ród)
(1)
Cichocka, Ewa
(1)
Dieta lekkostrawna
(1)
Elon, Beth
(1)
Gotowanie
(1)
Historia
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Kaszotto
(1)
Kieżun, Bartek (1976- )
(1)
Konfitury i dżemy
(1)
Kuchnia azjatycka
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Kuchnia wegetariańska
(1)
Kultura
(1)
Lawson, Tracey
(1)
Leonardo da Vinci-biografia
(1)
Miasta
(1)
Nalewka (napój alkoholowy)
(1)
Obyczaje-historia kuchni włoskiej
(1)
Polacy za granicą
(1)
Potrawy
(1)
Potrawy jednogarnkowe
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przetwory owocowo-warzywne
(1)
Risotto
(1)
Rodzina
(1)
Seghi, Aleksandra
(1)
Sztuka
(1)
Włochy
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(2)
2001-0
(2)
1901-2000
(1)
Temat: miejsce
Toskania (Włochy)
(10)
Włochy
(6)
Campodimele (Włochy)
(1)
Orvieto (Włochy)
(1)
Pakistan
(1)
Polska
(1)
Rzym (Włochy)
(1)
Sycylia (Włochy ; wyspa)
(1)
Sycylia (Włochy)
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(19)
Książka kucharska
(10)
Publikacja bogato ilustrowana
(7)
Pamiętniki polskie
(3)
Literatura podróżnicza angielska
(2)
Opracowanie
(2)
Pamiętniki i wspomnienia
(2)
Powieść
(2)
Esej
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Literatura podróżnicza amerykańska
(1)
Pamiętniki amerykańskie
(1)
Pamiętniki angielskie
(1)
Pamiętniki włoskie
(1)
Przewodnik tematyczny
(1)
Publicystyka włoska
(1)
Relacja z podróży
(1)
Reportaż włoski
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(15)
Historia
(3)
Podróże i turystyka
(3)
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Styl życia, moda i uroda
(1)
45 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Lachmana 5 (Czytelnia Naukowa do wypożyczania)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.5 (1 egz.)
Czytelnia Naukowa zamknięta z powodu remontu.
Książka
W koszyku
Włochy : przewodnik kulinarny / Mirosław Drewniak. - Bielsko-Biała : Pascal, 2006. - 159, [1] s. : il. kolor. ; 25 cm.
Indeks.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
Wasilkowskiego 7 (BD7 Czytelnia)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: Il grande libro della cucina tradizionale italiana, 2002.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
ZWM 5 (W45)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
Książka
W koszyku
Na okł.: Poczuj atmosferę słonecznej Italii.
Kuchnia Franceski to przepyszna historia o dzieleniu się miłością, życiem, radą i - nade wszystko - jedzeniem, autorstwa człowieka, który rozkochał Amerykanów w słonecznej Italii. Francesca, samotna matka dorosłych już dzieci, postanawia podjąć pracę gosposi. Nie chce żyć samotnie, a swoją pasją, czyli gotowaniem pragnie się z kimś podzielić. Jej pracodawczyni, Loretta, początkowo nie jest zachwycona surową, starszą panią. Powoli jednak, przysmaki gotowane przez Franceskę, jej mądrość i życzliwość sprawiają, że dom Loretty staje się prawdziwym domem, gdzie znajdzie się miejsce na przyjaźń, życzliwość, a może nawet na miłość…?
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 7 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
ZWM 5 (W45)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Koński Jar 10 (W109)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Nugat 4 (W112)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Wasilkowskiego 7 (W128)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Kłobucka 14 (W135)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
K.E.N. 21 (W139)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Braci Wagów 1 (W127)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: "The dog who ate the truffle : a memoir of stories and recipes from Umbria" 2010.
Suzanne Carreiro, zafascynowana włoskim sposobem na gotowanie, zebrała w swojej książce oryginalne receptury, których nie znajdziesz nigdzie indziej. Wiele z nich autorka poznała od zawodowych kucharzy. Jednak najcenniejsze są te przepisy, których nauczyli ją geniusze kuchni - włoskie gospodynie. Każdy przepis zawiera szczyptę tajemnicy i kulinarny trik, przekazywany z pokolenia na pokolenie tylko członkom rodziny. Teraz twoja pizza zawsze wyrośnie, a gnocchi nigdy się nie rozpadną. Zabawne opowieści rodzinne, aromatyczne dania i niezwykła atmosfera sprawią, że poczujesz się jak we włoskiej rodzinie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Braci Wagów 1 (W127)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Braci Wagów 1 (W127)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Kuchnia włoska / [tł.] Ewa Wolańska. - Ożarów Mazowiecki : Olesiejuk, cop. 2009. - 96 s. : fot. kolor. ; 28 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Barwna 8 (BD9)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Italia dla zielonych / Alicja Rokicka. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Marginesy, 2021. - 319 stron : ilustracje ; 26 cm.
Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pełno w niej warzyw, strączków i owoców, z których gotuje się z czułością i szacunkiem. Niemal każdy region, a nawet miasto, ma w swojej historii danie, które od zarania jest bezmięsne, a czasem w stu procentach roślinne. Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makaron z sosem pomidorowym. W lokalnych trattoriach i domowych kuchniach kryją się nieprzebrane roślinne smaki. Jakie? Do kawy świetnie pasują słodkie weneckie bułeczki z szafranem, cornetto, migdałowa panna cotta czy cytrynowa oraz kawowa granita. Na zaostrzenie apetytu najlepsze jest aperitivo, jak spritz bianco czy negroni, a żeby pobudzić żołądek – bruschetta, minipizzerki z ciasta francuskiego albo oliwki pieczone z czosnkiem i rozmarynem. Królewskie danie, czyli makarony, pysznią się rodzajami i kształtami. A na spory głód polecają się bakłażany z pieca, szpinak z rodzynkami, warzywny gulasz czy focaccie: z Genui, toskańska jabłkami czy z ziemniakami i rozmarynem. Włochy to miłość Alicji Rokickiej – szerzej znanej jako Wegan Nerd – i jej drugi dom. Nareszcie postanowiła się swoją miłością podzielić. "Italia dla zielonych" to też przewodnik dla wegan i wegetarian, jak poruszać się po Włoszech i czego się można spodziewać, jeśli chodzi o jedzenie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
ZWM 5 (W45)
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 641
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Braci Wagów 1 (W127)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: Nigellissima : instant Italian inspiration.
Nigellissima czerpie natchnienie z włoskiej kuchni, przenosząc jej ducha prosto na talerze - pronto! Celebracja świeżych, smacznych i prostych posiłków leży u podstaw włoskiego sposobu gotowania. Przepisy Nigelli Lawson odzwierciedlają tę naturę: łatwe i szybkie codzienne dania zmieniają w przygotowaną bez wysiłku ucztę. Włoskie jedzenie opanowało świat. Nigellissima podaje ponad 100 przykładów pysznych włoskich dań - od makaronu z sycylijskim pesto po mięsną pizzę bez ciasta, od sardyńskiego kuskusu po weneckie owoce morza, od penne po pappardelle i risotto, od włoskiego placka z jabłkami i lodów po pannacottę i anyżkowe ciasteczka. To kulinarna podróż po Italii, której punktem kulminacyjnym jest rozdział z przepisami na święta i przyjęcia, z apetyczną ucztą bożonarodzeniową na czele. Tradycyjne i mniej znane dania poruszą nasze kubeczki smakowe i wyobraźnię, nie szarpiąc nerwów gotującym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
Książka
W koszyku
„Vegano Italiano. Wegańskie smaki włoskiej kuchni. Ponad 150 przepisów” autorstwa Rosalby Gioffré to prawdziwa gratka dla fanów kuchni włoskiej w zupełnie nowej, wegańskiej odsłonie! Coraz więcej ludzi decyduje się przejść na dietę bezmięsną i staje się weganinem, wegetarianinem, owowegetarianinem czy witarianinem. W XXI wieku coraz częściej zdajemy sobie sprawę z okrucieństwa, które wyrządza się zwierzętom przeznaczonym do spożycia, dlatego szukamy jakichś smacznych i zdrowych zamienników diety mięsnej. A przecież aż roi się od takich sprytnych rozwiązań! Znana i lubiana stylistka żywności Rosalby Gioffré przychodzi nam z pomocą i przedstawia jedno z nich! Książka „Vegano Italiano. Wegańskie smaki włoskiej kuchni. Ponad 150 przepisów” aż bombarduje smakami, kolorami i zapachami, a wszystko to wprost ze słonecznych, zielonych, przepięknych Włoch!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kłobucka 14 (W135)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Makarony : smaczne i zdrowe przepisy / Carla Bardi ; tł. Jadwiga Smulko. - Ożarów Mazowiecki : Olesiejuk, cop. 2010. - 314, [5] s. : fot. kolor. ; 23 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
Książka
W koszyku
Buonissima! : podróż po kuchni włoskiej / Justyna Czekaj-Grochowska. - Warszawa : Filo, cop. 2016. - 347, [5] s. : il. kolor. ; 29 cm.
"Buonissima. Podróż po kuchni włoskiej" to smaczna podróż po Italii od Alp po Sycylię. Wyprawa po smakach, zapachach, krajobrazach głównych regionów Włoch. Po wielu latach podróżowania po Półwyspie Apenińskim i pracy w tamtejszych restauracjach autorka opisuje włoską kulturę jedzenia, regionalne produkty i typowe potrawy. Książka przedstawia włoskie podejście do jedzenia - celebrację i przeżywanie każdego kęsa wszystkimi zmysłami. Bo taka jest właśnie kuchnia włoska - zmysłowa jak urocze czerwone ciasteczka i ponętna jak subtelna cielęcina w winie Marsala. "Buonissima. Podróż po kuchni włoskiej" to ponad 100 przepysznych przepisów, podzielonych na regiony, okraszonych przewodnikiem po najlepszych włoskich wędlinach, serach, oliwach, przyprawionych opisami włoskiej kultury jedzenia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
Książka
W koszyku
Ta książka prowadzi czytelnika urzekającymi drogami przez toskański krajobraz, wśród winorośli, gajów oliwnych, średniowiecznych i renesansowych miasteczek, w których kryją się wspaniałe wiekowe freski i okazałe rzeźby. Znajdziemy tu jednak nie tylko pasjonujące informacje krajoznawcze o jednym z najbardziej ulubionych regionów turystycznych świata, ale przede wszystkim sto trzydzieści pięć cudownych przepisów, na przykład na polentę w sosie z anchois, gnocchi z ricotty i szpinaku w bulionie, pieczeń z dzika, fenkuły z parmezanem czy brzoskwinie w czerwonym winie. Przepisom towarzyszą doskonałe "smakowite" zdjęcia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
Książka
W koszyku
"Smaki Toskanii" to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach. Piękne wyraziste zdjęcia przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw zwłaszcza w dobrym towarzystwie - przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: The lady in the palazzo : at home in Umbria.
Stanowi kontynuację książek pt.: Tysiąc dni w Wenecji oraz Tysiąc dni w Toskanii.
Na okł. podtyt.: miłość w Umbrii.
Orvieto - malownicze średniowieczne miasteczko w Umbrii, nazywanej "zielonym sercem Italii". To właśnie tam postanawiają przeprowadzić się Marlena i Fernando, by znaleźć dla siebie nowy dom. Jeden z zabytkowych pałacyków z imponującą salą balową mógłby okazać się wygodnym mieszkaniem. Problem w tym, że pałacyk wymaga generalnego remontu, co dla sympatycznego małżeństwa oznacza mnóstwo kłopotów, ale i przygód. Marlena zakochuje się w atmosferze Orvieto, w odkrywaniu lokalnych tajemnic, w smakowitych potrawach i w mieszkańcach miasteczka - grupce barwnych postaci, wśród których znajdą się artyści, arystokraci, pasterze i pewien samotny wiolonczelista...
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 7 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
ZWM 5 (W45)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3amer. (1 egz.)
Koński Jar 10 (W109)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Nugat 4 (W112)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Wasilkowskiego 7 (W128)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Kłobucka 14 (W135)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
K.E.N. 21 (W139)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału i równoległy: La scienza in cucina : e l'arte di mangiar bene.
Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii. "Włoska sztuka dobrego gotowania" to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 Kraj (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
ZWM 5 (W45)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej