Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(4)
wypożyczone
(2)
Placówka
6-go Sierpnia 23 (W34)
(2)
ZWM 5 (W45)
(1)
Koński Jar 10 (W109)
(1)
Nugat 4 (W112)
(1)
K.E.N. 21 (W139)
(1)
Autor
Baran, Agna
(1)
Beer, Günter
(1)
Brennan, Georgeanne (1943-)
(1)
Ditter, Michael (1965- )
(1)
Dominé, André (1946- )
(1)
Feierabend, Peter
(1)
Jankowska, Dobromiła
(1)
Mah, Ann
(1)
Ochab, Janusz (1971- )
(1)
Schlagenhaufer, Martina
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Francja
(1)
Język
polski
(3)
Temat
Kucharstwo
(3)
Francja
(2)
Amerykanie za granicą
(1)
Brennan, Georgeanne (1943-)
(1)
Mah, Ann
(1)
Odżywianie
(1)
Prowansja (Francja)
(1)
Życie codzienne
(1)
Temat: miejsce
Francja
(1)
Gatunek
Pamiętniki amerykańskie
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 Rewers (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
K.E.N. 21 (W139)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 913(4) Francja (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na s. red. nazwa marki wydawniczej: Black Publishing.
Kiedy mąż dziennikarki Ann Mah otrzymuje posadę dyplomaty w Paryżu, Mah - od zawsze pasjonatka kuchni i miłośniczka Francji - zaczyna planować gastronomiczne podróże we dwoje. Jednak wkrótce mąż zostaje wysłany do Iraku na roczną misję, a wizja romantycznego życia w Mieście Świateł szybko się rozwiewa. Podobnie jak Julia Child, Mah postanawia znaleźć dla siebie miejsce w zupełnie nowym miejscu. W trakcie wycieczek po Paryżu i podróży po okolicznych regionach Francji walczy z samotnością za pomocą symbolu francuskiego comfort food - cassoulet. Odsłania prawdziwe historie ukryte za daniami typowymi dla kolejnych miejsc, bada historię potraw i ich smak - od wołowiny po burgundzku do najbardziej chrupiących gryczanych naleśników. A gdzieś między Paryżem i południem Francji odkrywa również kilka życiowych mądrości. Sztuka jedzenia po francusku to także bohaterowie z krwi i kości, których spotyka na swojej drodze Mah - szefowie kuchni, farmerzy i restauratorzy - oraz tradycyjne przepisy, które wypróbowuje. Lektura tej książki sprawi, że ruszysz prosto do kuchni, do Paryża - albo w oba te miejsca. Zabawna, inteligentna, bardzo przyjemna opowieść o miłości do jedzenia, rodziny i Francji.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
ZWM 5 (W45)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 913(4) Francja (1 egz.)
Koński Jar 10 (W109)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 913(4) Francja (1 egz.)
Nugat 4 (W112)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 913(4) Francja (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej