Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(5)
Placówka
6-go Sierpnia 23 (W34)
(1)
ZWM 5 (W45)
(1)
Lachmana 5 (Czytelnia Naukowa do wypożyczania)
(1)
Fanfarowa 19 (BD11)
(1)
Na Uboczu 2 (BD60)
(1)
Autor
Flaczyńska, Malwina
(1)
Jordan, Peter
(1)
Kamiński, Wiesław
(1)
Kibby, Geoffrey
(1)
Kucharczuk, Katarzyna
(1)
Okołów, Grzegorz (1970- )
(1)
Siewior-Kuś, Alina
(1)
Trząski, Leszek
(1)
Wheeler, Steven
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Grzyby
(3)
Gatunek
Atlasy grzybów
(1)
Encyklopedia
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zbieramy grzyby : przewodnik do plecaka / Grzegorz Okołów. - Warszawa : Multico, cop. 2006. - 72 s. : il. kolor. ; 18 cm.
Na s. red. błędne ISBN-y.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
6-go Sierpnia 23 (W34)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
W dniach 08.04-08.05.2024 Wypożyczalnia Nr 34 będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru.
ZWM 5 (W45)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 58 (1 egz.)
Na Uboczu 2 (BD60)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 58 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Encyklopedia grzybów w Polsce przedstawia niezmiernie różnorodne królestwo grzybów, jedynych organizmów mających cechy zarówno roślin, jak i zwierząt; prezentuje ze szczegółami 350 gatunków grzybów, które można spotkać w Polsce. Zawiera: Najważniejsze i uznawane za najsmaczniejsze grzyby jadalne. Warto się dowiedzieć, które gatunki można bezpiecznie spożywać, jak je rozpoznać oraz gdzie i kiedy najlepiej ich szukać. Najczęściej występujące grzyby trujące i niejadalne, których spożycie może skończyć się zatruciem pokarmowym lub nawet śmiercią. Koniecznie trzeba wiedzieć, jak rozpoznawać takie gatunki. Kilkadziesiąt grzybów objętych ochroną w Polsce - od znanych z walorów smakowych smardzów po najrzadszych przedstawicieli rodziny sromotnikowatych. Grzyby w kuchni. Dodatek podpowiadający, jak w smakowity, łatwy i przyjemny sposób przetworzyć grzyby - od suszenia przez marynowanie po gotowanie. Przedstawiamy w tym rozdziale nasze propozycje na ciekawe dania z grzybów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Fanfarowa 19 (BD11)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 58 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Lachmana 5 (Czytelnia Naukowa do wypożyczania)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 635 (1 egz.)
Czytelnia Naukowa zamknięta z powodu remontu.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej